VIII Diada cultural d'Amics del Seminari: Missa "in memoriam" a Sant Joan


Per contribuir a facilitar el seguiment de les activitats realitzades a la vila de Sant Joan, amb motiu de la VIII Diada Cultural d'Amics del Seminari de Mallorca, vet ací un resum indicatiu d'allò que s'hi va fer, mitjançant imatges i sons enregistrats.

En fer-se a dos indrets distints, la primera part roman dedicada a la celebració eucarística «in memoriam» realitzada a l'església parroquial de Sant Joan.

Mentre que la segona queda dedicada als actes culturals realitzats al Casal de Persones Majors, la Llar dels Padrins.

I. Primera part, a l'església parroquial: «Missa in memoriam», presidida pel bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull i concelebrada per capellans diocesans i pares franciscans del T.O.R. de Sant Francesc:

L'equip organitzador de la Diada cultural d'Amics del Seminari es fa present en ocasions diverses a la vila de Sant Joan per fer-n'hi els darrers preparatius 


Darrers preparatius  de la VIII Diada Cultural d'Amics del Seminari 2019, a la vila mallorquina de sant Joan (2' 56'')


Breu resum d'imatges i sons de la VIII Diada Cultural organitzada per l'associació cultural Amics del Seminari de Mallorca a la vila mallorquina de Sant Joan, en homenatge al pare Rafel Ginard, del T.O.R. de sant Francesc; amb la celebració eucarística "In memoriam", a l'església parroquial santjoanera, presidida pel bisbe de la diòcesi monsenyor Sebastià Taltavull, acompanyat de nombrosos concelebrants, tant del clergat secular com de religiosos del Tercer Orde Regular de Sant Francesc


Intervencions diverses, durant la «missa in memoriam», amb Pere J. Amengual, Pau Seguí, Gabriel Ferrer i Pere Orpí. (16' 21'')


Cant de l'himne "Virgen Asunta"  en la versió completa. Com a cant de cloenda de la celebració eucarística, s'hi canta l'himne creat per Domingo Mateu i J.L. García Mallada a la dècada dels anys seixanta de segle passat, amb la seva versió completa (que s'interpreta enguany a Sant Joan  per primera vegada en la història) (5' 28'')


L'Schola Cantorum interpreta "Canticum amoris" de Lluís Millet i Pagès. Durant la comunió,  a tres veus i cor, dirigides per Tomeu Ripoll i acompanyades a l'orgue per Pep Portell (3' 47'')


A la missa "in memoriam" es manté viu el record d'antics companys d'estudis difunts, el nom i llinatges dels quals ressonen dins el temple, i s'hi canta el Pare nostre de Rimski-Korsakow (4' 58'')


Cant del Sanctus i Agnus Dei (3' 51'') 


L'Schola Cantorum canta "Gaudeamus omnes in Domino", durant l'ofertori de la "missa in memoriam" que celebren els Amics del Seminari de Mallorca a l'església parroquial de Sant Joan (3' 10'')


Entre lectures es canten aquests dos càntics: «El qui té el cor sincer» i «Al·leluia pasqual» (3' 20'') 


Dirigida per  Tomeu Ripoll i acompañnyda a l'orgue per Pep Portell, l'Schola Cantorum canta el Kyrie "Fons Bonitatis"  (3' 11'')


L'Schola Cantorum canta "Ecce sacerdos magnus" dirigida per Tomeu Ripoll i acompanyada a l'orgue per Pep Portell, una peça a quatre veus del P. Mateu Amorós, T.O.R. (4' 19'')


Homilia del bisbe Taltavull a la "missa in memoriam". La VIII Diada cultural d'Amics del Seminari de Mallorca, com totes les anteriors, s'inicia amb la celebració de la "missa in memoriam" que fa present el record d'antics companys d'estudis que ja ens han deixat. Ha estat presidida enguany pel bisbe de la diòcesi de Mallorca, monsenyor Sebastià , qui ha fet l'homilia següent (19' 49''):


Arribada dels assistents i «missa in memoriam»Imatges de l'arribada dels assistents a la VIII Diada cultural d'Amics del Seminari, en homenatge al pare Rafel Ginard, a Sant Joan (1h 25' 17'')



Concert de música popular i religiosaEduardo Covas interpreta a l'orgue mitja dotzena de peces de música popular i religiosa (10' 13'')



Final de la I Part, dedicada als actes realitzats dins l'església parroquial: la «Missa in memoriam», presidida pel bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull i concelebrada per capellans diocesans i pares franciscans del T.O.R. de Sant Francesc. Seguida del concert d'orgue a mans d'Eduardo Covas

oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Continua la II Part de la VIII Diada Cultural d'Amics del Seminari, dedicada als actes culturals que es realitzen a la Llar dels Padrins, el casal per a la gent major de Sant Joan...

Conferència sobre vida i obra del pare Rafel GinardJoan Miralles, presentat per Jaume Oliver al casal de persones majors de Sant Joan, disserta sobre a temàtica central d'aquesta VIII Diada Cultural (1h 13' 02'')



Llibre sobre Cançoner Popular de Mallorca, del pare GinardGabriel Febrer Llabrés presenta el seu llibre sobre el Cançoner Popular de Mallorca del pare Rafel Ginard, al casal de persones majors de Sant Joan (32' 35'')



Presentació de número extraordinari de la revista Modèlics i Modelicons. Al casal de persones majors de Sant Joan es presenta el número extraordinari de la revista Modèlics i Modelicons, amb la presència del seu representant més genuí, Jaume Sancho (9' 7'')



Concert de música popular, a càrrec de l'Schola CantorumDirigida per Tomeu Ripoll i acompanyada a l'irgue per Pep Portell, l'Schola Cantorum interpreta un concert de música popular al casal de persones majors de Sant Joan (24' 30'')


Amb un bon dinar al restaurant Can Tronca de Sant Joan, s'acaba la VIII Diada Cultural d'Amics del Seminari de Mallorca, dedicada en aquesta ocasió a la figura i l'obra del pare franciscà del Tercer Orde, Rafel Ginard.


Comentaris

  1. Per a la propera Diada Cultural d'Amics del Seminari, prevista de fer a Lluc en recordança de tantes missioneres i missioners mallorquins que s'han allunyat de l'illa per evangelitzar altres contrades, seguint els desitjos del president Joan Barceló, que en pau descans, s'hi haurà de posar fil a l'agulla, com més aviat millor

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada