VIII Diada Cultural d'Amics del Seminari (4): actes culturals al casal de persones majors de Sant Joan


Després de la «missa in memoriam» a l'església parroquial de Sant Joan, que acaba amb el concert d'orgue a càrrec d'Eduardo Covas Romaguera, tota la concurrència es trasllada a la Llar dels Padrins, el casal per a persones majors de què disposa la vila mallorquina.

Un edifici excel·lent on l'associació cultural Amics del Seminari de Mallorca té programats una sèrie d'actes culturals amb motiu de la VIII Diada dedicada al pare Rafel Ginard, franciscà santjoaner del Tercer Orde Regular.

Amb Pere J. Amengual com a mestre de cerimònies, s'inicia la intervenció de Jaume Oliver Jaume qui presenta el conferenciant que ha d'exposar el tema «Vida i obra del P. Rafel Ginard», Joan Miralles Monserrat.

El president de l'associació cultural Amics del Seminari, Joan Barceló Matas, fa la presentació de l'autor del llibre «Paraules i expressions del Cançoner Popular de Mallorca» del P. Rafel Ginard, l'inquer Gabriel Ferrer Llabrés.

Pere J. Amengual presenta el núm. 50 de la revista Modèlics i Modelicons que, fins suara mateix, ha romàs a cura de Jaume Sancho Gili i el seu equip col·laborador.

L'Schola Cantorum, dirigida per Tomeu Ripoll Pou i acompanyada a l'orgue per Josep Portell Barceló, interpreta un bon repertori de cançons populars mallorquines: 

1. Amor de pàtria (F. Mendelsohn i Miquel Costa i Llobera).- 2 La dama de Mallorca (Arm. Baltasar Bibiloni).- 3. Sor Tomasseta (Arm. Toni Mateu).- 4. Copeo de muntanya (Arm. Arnau Reynés).- 5. Aubada (Miquel Portell).- 6. El rossinyol (Enric Morera i Viura).- 6. La ciutat de Nàpols (cançó popular romancesca).- Jovenívola (Lluís Millet i Pagès).


A la intensa i atapeïda activitat cultural realitzada al casal de persones majors, que acaba amb el cant de La Balanguera, l'himne de Mallorca (Joan Alcover, Amadeu Vives), succeeix el dinar al restaurant de Can Tronca.

Comentaris