VIII Diada Cultural d'Amics del Seminari (1 i 2): preparatius de la jornada


En bon primer dissabte del mes de maig de 2019, el proper dia 4, l'associació cultural Amics del Seminari de Mallorca organitza la VIII Diada cultural. En aquesta ocasió, a la vila mallorquina de sant Joan, en homenatge al pare franciscà Rafel Ginard.És a la vila mallorquina que fou creada l'any 1300 i que a l'actualitat confronta amb els termes municipals de Petra, Vilafranca de Bonany, Porreres, Montuïri, Lloret de Vistalegre i Sineu.

Sí! A la vila mateixa on el nostre president, Joan Barceló i Matas, entre 1976 i 1987 s'exerceix com a batle. On des de l'any 1996 es publica «Mel i sucre» (la revista d'informació local). On neix i mor Mateu Joan «Marió», conegut sobretot per haver impulsat, editat, dirigit i mantengut un dels mitjans de comunicació en català,  amb més difusió arreu dels Països Catalans:  L'Estel de Mallorca. On l'església parroquial està dedicada a sant Joan Baptista. On mossèn Josep Estelrich esdevé un referent dins l'àmbit de la cultura. On han nascut i crescut tants i tants personatges dins àmbits diversos. On fa més de quaranta anys que canten, ballen i boten Aires de Pagesia. On des de l'esplèndida ermita de Consolació es contempla una panoràmica singular. On des de l'any 2007 roman oberta a la cultura popular de Mallorca la casa natal del pare Ginard...


A la vila mallorquina de sant Joan, l'associació cultural Amics del Seminari de Mallorca organitza enguany la VIII Diada Cultural, després d'haver-se'n fet unes altres set anteriorment: a Manacor (2012), Petra (2013), Pollença (2014), Palma (2015), Valldemossa (2016), Campanet (2017) i Llucmajor (2018).

Cadascuna d'aquestes diades ha estat dedicada a algun personatge rellevant de la nostra història mallorquina. Com és el cas de mossèn Antoni M. Alcover, fra Juníper Serra, mossèn Miquel Costa, beat Ramon Llull, arxiduc Lluís Salvador, mossèn Llorenç Riber i Maria Antònia Salvà.

Amb un programa ben atapeït, la presència del bisbe de Mallorca, monsenyor Sebastià Taltavull, i la d'antics seminaristes; com també tota la gent de la contrada que s'hi vulgui sumar, aquesta jornada d'enguany a Sant Joan gira en torn de la figura eminent del franciscà pare Rafel Ginard.
ooo
Com diu el president Joan Barceló, "s'està preparat un programa excepcional per honorar el pare Ginard. amb un acte cultural de primera magnitud". Tant de bo que sigui molta la gent que hi acudesqui i en pugui traure bon profit.

Se te n'informa. Se t'ho recorda. I, sobretot, se t'hi convida! 

Apunta-t'hi, a tots els actes (per al dinar, fes el favor de comunicar-ho abans de l'1 de maig).

Comentaris