Conferència de mossèn Joan Bauzà (1): presentació de M. Monserrat


Miquel Monserrat i Barceló presenta Joan Bauzà i Bauzà, el conferenciant de la VI Diada Cultural dels Amics del Seminari, a Campanet 22/05/2017


«Senyor Bisbe
Amics
Bon dia a tots!

Seguint el programa, gaudirem ara de la conferència “Trobar Riber, biografia d’un encís” a càrrec de Joan Bauzà i Bauzà.

Però, abans de començar la presentació i amb el teu permís, Joan, m’agradaria donar les gràcies a totes les persones que heu fet possible la VI diada que, en la meva opinió, és un regal esplèndid, per tres raons:

1ª.- Perquè, d’una banda, és una ocasió per retrobar-nos i relligar els llaços de la nostra amistat, d’aquella amistat sorgida i forjada en el Seminari de la nostra minyonia i joventut, i de l’altra, per poder celebrar una Eucaristia en recordança dels companys que ens han deixat.

2ª raó.- Perquè tenim l’oportunitat de fer una immersió cultural entorn de la figura de Llorenç Riber.

I la 3ª raó, perquè és un dia per carregar les bateries...; jo, darrerament, tenc la meva bateria un poc baixa... i vos necessit!
(mirant cap a Joan B) Gràcies.

I dit això,
És un plaer per a mi fer la presentació de Joan Bauzà i Bauzà.
Parlar d’en Joan és parlar “d’un dels nostres”, “d’un amic del Seminari”.
Va néixer a Vilafranca de Bonany el 20 de maig de 1944... ( Aprofit per felicitar-te en nom de tots els aquí presents: Que molts d’anys, Joan! ).

D’aquells dies de la infantesa a la seva vila natal, guarda records que parlen...:
... dels sons de les campanes..., de tonades i cançons..., de bauxes i saraus dels darrers dies..., d’olor de terra banyada i d’alfabeguera..., del sabor del frit de pasqua, de la llet formatjada, dels gelats i dels ametllons robats...

Records també de les matances..., dels rosaris de Tots Sants... i de la Beata, la festa patronal del poble... Té un pregó deliciós on parla d’aquestes joies.

Ingressà al Seminari l’any 1954 i fou ordenat prevere el 18 de juny de 1967.

És:
Llicenciat en Filosofia i Lletres.
Llicenciat en Ciències Socials.
Diplomat en Ciències i Tècniques de l’Opinió Pública.

Ha estat:
Assessor religiós i professor al Col·legi Lluís Vives de Palma.
Director tècnic del Col·legi Sant Josep Obrer de Palma.
Professor de Sociologia i de Medis de comunicació social a la Facultat pontifícia i civil de Teologia de Lima (Perú), país en el qual fou missioner diocesà del 1991 al 1996.
Professor de Filosofia de la Ciència al Centre d’Estudis Teològics de Mallorca.
Professor de Didàctica de la religió a la UIB.
Professor d’Ètica de les Comunicacions al Centre d’Ensenyament Superior Alberta Giménez.

Ha estat també:
Director Gerent de Ràdio Popular de Mallorca.
Vicari Episcopal de la diòcesi de Mallorca i Vicari Episcopal de l’arxidiòcesi de Lima.

Rector de les parròquies de Nostra Senyora dels Dolors de Manacor, de Sant Antoni de la Platja de Can Pastilla, de Sant Joan Maria Vianney de Lima, de Sant Alonso de Palma, i Rector del Seminari Major de Mallorca.

Ha exercit de comentarista de ràdio, de columnista de premsa i és autor de “Bon dia” i “Entendre la Seu” i està a punt d’impremta el llibre “A qui canta la Seu?”. El 2007 va rebre el Premi Ramón Llull. Des del 2002 és a la Seu, exercint ara de degà-president del Capítol Catedral.

I per acabar,
Permeteu-me una confidència, permeteu-me que vos expressi el que jo percep de Joan Bauzà:

Aquest canonge, de veu timbrada, posseeix el gust per les coses ben fetes, l’equanimitat en la presa de decisions i, el que és més, traspua una espiritualitat contagiosa.

Si voleu escoltar la proclamació perfecta de l’evangeli o gaudir d’un prefaci cantat com els àngels o d’un sermó acurat i engrescador..., no deixeu de seguir la Missa Conventual de la Seu, els diumenges. Allà, jo hi trob un Joan Bauzà, uns dies diaca i altres celebrant, que em dóna tot el que jo esper d’un capellà...: Que em desperti l’ànima... i em faci de pont per arribar a Jesús i, a través d’Ell, arribar al Pare.

¡Gràcies per tot això, Joan!
Tens la paraula.

M.Monserrat

Comentaris